недеља, 13. октобар 2024.

Дечија недеља - "Ја сам дете имам план: Толеранција и љубав за сваки дан"



Овогодишња Дечија недеља у нашој школи „Дража Марковић Рођа“ у Шапину обележена је под слоганом "Ја сам дете имам план: Толеранција и љубав за сваки дан".
Током целе радне недеље ученици су имали различите активности.
Понедељак
"Поруке љубави и толеранције"
Ученици су својим маштовитим порукама украсили наше Дрво љубави и толеранције.
Уторак
"Ми смо деца једног света" - радионица са родитељима
Ученици су са својим родитељима били подељени у четири групе. На листовима блока број 5 радили су основне карактеристике држава које су насумично извукли из кутије. Тако да смо добили радове о Ирској, Куби, Бразилу и Тунису. Готове радове залепили су на хамер папир на коме су у заглављу написали наслов радионице. Циљ је био да ученици упознају неке од земаља света са других континената и да разумеју различитости и науче да их поштују.
Среда
"Од срца срцу"
Традиционална активност размене скромних поклона дарованих од срца непознатом другу/другарици. Наиме, ученици из кутије у којој су папирићи имена свих ученика, извлаче један папирић и том ученику дају поклон а онда сачекају да неко извуче њихово име и њима уручи поклон.
Четвртак
"Ружно паче" Х.К. Андерсен
Ученици су одгледали истоимени цртани филм а затим су одговарали на питања у вези бајке. На крају смо извукли поуку и записали је у свескама.
Поука:
Сви смо различити и јединствени. Лепота душе је трајнија и лепша од лепоте тела. Треба прихватити друге и са врлинама и са манама. Трпељивошћу и истрајношћу човек може победити зло.
Петак
Спортски дан
Елементарне игре по слободном избору.