субота, 29. јун 2013.

Угледно предавање, угледни час, огледни час


     UGLEDNO PREDAVANJE je nastavni rad koji pre svega izvode nastavnici – mentori u školi (vežbaonici) za studente nastavničkog smera, kao i ostali nastavnici u sklopu programa stručnog usavršavanja nastavnika, a posebno početnika – stažista, radi praktične demonstracije izvođenja nastave, što treba da posluži kao uzor, ugled i model za rad.
Ugledni čas – Ugledni časovi su po svojoj osnovnoj šemi i organizaciji strukturirani na uobičajeni način, ali na jednom višem i kvalitetnijem nivou. U njima ništa nije potpuno novo i nepoznato, ali je pripremljeno i realizovano na uzoran način, tj. za ugled drugima i može da posluži za primer.
     OGLEDNI NASTAVNI ČAS je posebno pripremljeno predavanje za nastavničke kandidate ili nastavnike početnike, koje drže najbolji i najiskusniji nastavnici. Cilj oglednog časa je da se prikaži najcelishodnija organizacija rada na času, mogućnosti primene različitih oblika, metoda i postupaka korišćenja savremenih nastavnih sredstava i dr.
Ogledni čas – Časovi koji imaju izrazito inovativnu notu. Oni na sasvim novi i do sada neuobičajeni način prezentiraju neku nastavnu jedinicu. Radi se, dakle, o ogledu (pokušaju), koji može, a ne mora da bude obrazac za buduće ponašanje nastavnika.

Нема коментара:

Постави коментар

Очекујем ваше коментаре!