уторак, 20. август 2013.

ИСТИНА И ЛАЖ


Истина и лаж
   Истина и лаж су путовале у известан град. Народ који их је видео говорио би: "Гледајте, Истина и Лаж путују заједно! "Народ их је разликовао по одећи.
   Пре него што су стигле у град у који су намеравале да дођу, обе одлучише да пливају у језеру ван града.
   После пливања, Лаж је изашла прва из језера. Уместо да обуче своју одећу, она је узела одећу Истине и обукла. Она је прорачунала да ће народ мислити да је она Истина. Тако, Лаж је кренула сама према граду.
   Касније, Истина је изашла из језера и видела да нема њене одеће. Схватила да је Лаж зграбила њену одећу и обукла се у њу тако да народ поверује да је она Истина. Али Истина није хтела да обуче одећу Лажи јер није хтела да народ мисли да је она Лаж. 
   Због тога Истина је пошла гола према граду. Када је ушла у град, видела је сав градски свет како слуша Лаж обучену у одећу Истине. И Истина је помислила: "Народ вероватно  мисли да сам ја Лаж" и пође међу народ да објасни ствар.
   Али народ није желео ни да чује Истину. Напротив, народ је бежао од ње. Истина је онда рекла сама себи: "То је чудно, тај свет ће прихватити Лаж обучену у  одећу истине али неће прихватити голу Истину."


Нема коментара:

Постави коментар

Очекујем ваше коментаре!